Maserati

maserati

Maserati on erittäin tunnettu italialainen autonvalmistaja. Maseratia pidetäänkin yleisesti vain harvojen ja valittujen autona, sillä se on hyvin kysytty. Maseratin nimi tulee automerkin perustajien mukaan, joita ovat Maseratin veljekset Alfieri, Bindo, Ettero ja Ernesto. Maserati perustettiin 1. joulukuuta vuonna 1914 Bolognassa, joten sillä on pitkä historia takanaan. Nykyään Maseratin omistaa Ferrarin tapaan autonvalmistaja Fiat Chrysler Automobiles. Maseratin tunnuksena on kolmikärki.

Maseratit ovat tarkoin käsintehtyjä autoja, joissa on yhdessä Ferrarin kanssa kehitetty moottori. Maserati on tunnettu korkealaatuisesta viimeistelystään sekä laadusta. Maseratin voi suunnitella myös itse, jolloin Maserati tehdään täysin tilaajan toiveiden mukaan. Näin ollen Maseratin hintahaitari voi olla aina 100 000 eurosta miljooniin euroihin saakka.

Suomessa Maserateja on erittäin haastava saada, jolloin ne yleensä tilataan ulkomailta. Toki Suomeen päätyneitä Maserateja myydään alan liikkeissä. Maserateista on useita malleja, joista suurin osa on urheiluauton mallisia kuten Maserati Granturismo sekä Maserati Quattroporte. Maserati on tuonut markkinoille myös Maserati Levante mallisen katumaasturin, joka poikkeaa suurestikin autonvalmistajan aiemmista malleista.

Maserati on yrittänyt haalia saksalaisvalmisteisten autojen asiakkaita tuomalla markkinoille edullisemman Ghibli -mallin. Auton hinta on alkaen noin 50 000 euroa ja siten se voi kilpailla erityisesti BMW, Mercedes-Benz sekä Audi mallien kanssa. Auton perusversiossa on Ferrarin 330 hevosvoiman V6-moottori ja auton sisäosat on verhoiltu korkealaatuisella italialaisella nahkalla. Maserati on uutta automalliaan varten rakentanut uuden tehtaan, jossa käytetään hyväksi aivan uutta tuotantotekniikkaa. Yrityksen tavoitteena on kolminkertaistaa tämän hetkinen myyntinsä, joka siis tarkoittaa yli 50 000 autoa.

Suomessa Maserateja on rekisteröity noin 70 kappaletta, joten Maseratista puhuttaessa voidaan puhua melko harvinaisesta autosta. Aiemmin Suomesta ei ole saanut Maserateja ilman 200 000 euron setelitukkua, mutta halvempi Ghibli -malli on tuonut siihen mahdollisuuden. Esimerkiksi kiinteistönvälittäjä Jethro Rostedt ajelee Maserati Ghiblin mallilla. Myös rap-artisti Cheek on omistanut Maseratin.

Maseratit ovat siis todella tyyriitä autoja, mutta valtavirrasta poikkeaminenhan usein maksaa. Maseratin hankkijat toki saavat vastinetta rahalleen, sillä auton Italialainen suunnittelutaito näkyy auton jokaisessa osassa. Tähän kun lisätään vielä Ferrarin kanssa kehittelemä moottori, on vauhdin hurma täysin taattua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *