Valmet Automotiven menestystarina vain jatkuu

autotehdas

Uuteenkaupunkiin jo yli 40 vuotta sitten perustettu yritys ja sittemmin valtavaksi autotehtaaksi kasvanut autotehdas vastaa kaikkiin autoteollisuusyritysten tarpeisiin. Valmet Automotive on luotettava kumppani monelle yritykselle, josta todisteena muun muassa viimeisin sopimus, jonka yhtiö on solminut. Uusi jättisopimus on tällä kertaa autovalmistaja Daimlerilta. Uusin tilaus sisältää Mercedes Benzin uuden sukupolven kompaktiluokan mallin. Daimler ei vielä ole halunnut paljastaa mitä mallia tilaus varsinaisesti koskee, mutta ilmeisesti kyse on vielä julkaisemattomasta tuotteesta. Tuotanto aloitetaan 2018 loppupuolella ja Automotiven mukaan tämä koko projekti on kymmenien miljoonien investointi.

Tällä hetkellä Uudenkaupungin tehdas valmistaa Mercedesin malleista A- ja GLC-sarjaa. Näitä on valmistettu jo hyvän aikaa ja uusin sopimus varmistaa, että yhteistyö jatkuu vielä kauas tulevaisuuteen. Tällä hetkellä yhtiön palveluksessa on jo 2300 ihmistä, ja aivan lähiaikoina 300 uuden työntekijän odotetaan aloittavan. Uutta tilauskantaa varten tarvitaan 1000 uutta työntekijää, jotta kaikki tilauskanta saadaan toteutettua aikataulussa. Yhtiö onkin aloittanut rekrytointikampanjan, jonka avulla haetaan autorakentajia hitsaamon, kokoonpanon, ja sisäisen logistiikan tehtävin yhteensä 1060 henkilöä. Aikaa rekrytoinnille on suunniteltu kolme kuukautta, ja vuoden 2017 loppuun mennessä työvoimaa onkin arvioitu olevan 3700 työntekijän verran. Yhtiön erityisvahvuuksiin kuuluukin uusien tuotteiden tuotannon nopea ja kustannustehokas aloittaminen.

Valmet Automotiven valmistusprosessit ovat erinomaiset ajatellen erilaisia yhteistyökuvioita. Ne ovat joustavasti sopeutettavissa useiden eri ajoneuvojen, ajoneuvotyyppien sekä komponenttien vaihteleviin tarpeisiin. Toimipisteitä yhtiöllä on Suomessa, Saksassa ja Puolassa, sillä nykyisin menestyminen autoteollisuuden vaativalla kentällä on käytännössä mahdotonta ilman kansainvälistä ulottuvuutta yhtiön toiminnassa. Valmet Automotiven vahvuuksia on joustavuuden lisäksi vahva ja uniikki kokonaisuus ydinosaamista. Se on kehittynyt vuosien saatossa suurten automerkkien palveluksessa. Vaikka toki pääpaino yhtiössä on suuret autovalmistajat, huolehtii se myös aloittelevista uusyrityksistä. Yhtiön palvelut sisältävät käytännössä kaiken mitä asiakas tarvitsee: ammattitaitoisen projektinhallinnan aina sen suunnittelemisesta valmistamiseen ja jälkimarkkinointiin. Yhtiö on myös taitava näkemään jo ennalta mitä asiakas haluaa ja tarvitsee. Ei olekaan siis ihme, että niin monet suuret yhtiöt ovat ottaneet yhtiön vahvaksi partneriksi monissa suurissa projekteissa.

Daimlerin viimeisin tilaus vain vahvistaa yhtiön asemaa autoteollisuudessa, ja työllistää jälleen tuhansia suomalaisia. Lisää näitä meille!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *