Volkswagen Beetle

beetle

Tänään käsittelemme hieman Ferrareista poikkeavaa autoa, joka ei kuitenkaan ole mitenkään sen tavallisempi. Tämä autohan on tietysti Volkswagen Beetle. Beetle on auto, joka tuo hymyn huulille sateisenakin päivänä. Nimi Beetle tulee rungon muodosta, sillä se muistuttaa hieman kovakuoriaista ja leppäkerttua. Nimi ei kylläkään anna autolle sen ansaitsemaa kunniaa, mutta nimenä se on myös hyvin tarttuva ja liki kaikki tietävät, mistä autosta on kyse.

Beetle on Volkswagenin valmistama auto, joka perustuu alkuperäisen Volkswagen Kuplan muotoiluun. Beetle on siis tästä autosta hieman modernimpi malli. Beetlen aiempi malli New Beetle esiteltiin vuonna 1994 Detroitin autonäyttelyssä, jossa se herätti yleisön ihastusta. Auton valmistus aloitettiikin vuonna 1997 ja auto sai suurta suosiota. Tätä mallia valmistettiin aina vuoteen 2011 saakka, jonka jälkeen Kuplan retromallista alettiin valmistamaan uutta sukupolvea ja sen nimeksi tuli vain Beetle.

Beetle eroaa aiemmasta mallistaan New Beetlestä sillä, että toki se on myös modernimpi, mutta myös matalampi ja leveämpi. Tätä kyseistä mallia on myyty Suomessa 1,2 , 1,4 sekä 2,0 litrasina bensiinimoottoreina sekä 1,6 ja 2,0 dieselmoottorina. Autoa on saatavilla niin manuaalina kuin automaattivaihteisenakin.

Saatavilla erilaisia malleja

Beetlestä on myös Cabriolet malli eli avomalli, jolla kruisailut kesällä onnistunee hyvin. Tämä auto kääntää katseita varmasti, sillä sen ulkomuoto on iloisen tyylikäs ja sporttinen. Tämä auto on nelipaikkainen ja sen sähkötoiminen katto sulkeutuu noin 10 sekunnissa. Rättikatto kestää ympärivuotista käyttöä, jopa Suomen olosuhteissa.

Beetleä on saatavilla eri varusteilla sekä maaleilla, joista yleisimpiä ovat punainen, valkoinen ja musta. Aiemmin suosittu New Beetlen väri oli muun muassa keltainen sekä sininen. Näitä näkyykin jonkin verran Suomenkin katukuvassa.

Beetlen voi rakentaa myös omaan makuun, jolloin tilaajan valittavissa on eri malli, maalit, varustetaso, sisätilat ynnä muuta. Näin ollen Beetlestä saa juuri oman näköisensä. Toki kustomoidulle autolle tulee myös hintaa enemmän ja toimitusajat ovat pidemmät, mutta yksilöllisyyshän maksaa aina.

Onko Beetle vain kesäauto?

Beetleä pidetään usein kesäautona taikka kauppakassiautona, mutta siitä on paljon muuhunkin. Itseasiassa kun varsinkin nykyisen, hieman leveämmän Beetlen mittoja alkaa tarkastelemaan tarkemmin, ei kyseessä olekaan mikään pieni auto. Monille tuleekin yllätykseksi Beetlen parkkeeraminen ruutuun, sillä pyöreän muodon vuoksi useatkaan kuskit eivät näe tai hahmota auton mittoja selvästi.

Myös Suomessakin on vannoutuneita kuplaharrastajia, joiden mieleen myös Beetle on. Monet tykkäävätkin tuunata Beetlejä ja Suomessakin on nähty erittäin hienoja yksilöitä. Beetlejä löytyy jonkin verran myytävänä myös käytettyinä, tosin aikaisempi malli New Beetle on löydettävissä helpommin. Usein näitä autoja voi löytää myös varsin vähäisillä kilometreillä, joka on aina positiivista käytettyä autoa ostettaessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *