Valtteri Bottas

Vuonna 1989 syntynyt F1-tähti Valtteri Bottas on noussut moottoriurheilumaailman huipulle. Nastolasta kotoisin oleva suomalaisurheilija ajoi monta kautta Williamsilla, kunnes hän sai huippusopimuksen Mercedeksellä maailmanmestaruuden voittaneen Nico Rosbergin poistuttua sarjasta.

valtteribottas

Numerolla 77 ajava Bottas on aloittanut moottoriurheilun parissa vasta 6-vuotiaana. Hän saavuttikin cartingin parissa mainetta kansallistasolla. Ura eteni ylöspäin vuonna 2008, jolloin hän voitti mestaruuden niin Formula Renault Eurocupissa kuin Formula Renault Northern European cupissa. Menestys jatkui Formula 3 -sarjassa, jossa hän saavutti muutamia paalupaikkoja ja voittoja. Formula 1 -sarjan ensikosketus sai alkunsa vuonna 2010, jolloin hän aloitteli uraa Williamsin testikuskina. Loppu onkin jäänyt historiaan muun muassa useiden palkintosijojen myötä.

Suomalaisille menestys on herkkua

Bottas on tällä kaudella osoittanut kuuluvansa kiistattomasti maailman huippuun näyttämällä rautaisia otteitaan. Ensimmäisessä osakilpailussa hän sijoittui hienosti kolmannelle sijalle. Iloinen yllätys tapahtui Bahrainin GP:ssä, jossa nastolalainen ajoi uransa ensimmäiselle paalupaikalle. Vaikka kautta onkin vasta vähän takana, voimme luottavaisin mielin uskoa näkevämme suomalaistähden ensimmäisen voiton pian.

Ura Mercedeksellä on nostanut hänet erittäin kansainväliseen tunnettavuuteen, minkä ansiosta hänen fanimääränsä nousevat jatkuvasti. Kriitikot voisivatkin sanoa, että Bottas on noussut huippusuosiota nauttivan Kimi Räikkösen ohi tämän kauden meriittien perustuen. Hänen suosiotaan puoltaa myös hyvät välit tallikaveriin, kolminkertaiseen maailmanmestariin Lewis Hamiltoniin. Tämä asia on helpottanut myös tallin sisäistä tekemistä, sillä brittitähden ja Rosbergin välit olivat erittäin viileät.

mercedes-talli

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan?

Valtteri Bottas on myöntänyt haaveilevansa maailmanmestaruudesta ja tähtäävänsä kunnianhimoisesti sitä kohti. Hän on vielä suhteellisen nuori sarjassa, minkä takia tulevaisuus tuo varmasti ilon aiheita suomalaistähdelle. Varmaa on, että motivoitunut kuski haluaa tarjota parasta mahdollista viihdettä niin suomalaisille kuin kansainvälisillekin faneilleen.

Bottaksen kannustusjoukkoihin kuuluu kotipuolessa uimari Emilia Bottas, jonka kanssa hän avioitui vuonna 2016. Vaaleaverikkö onkin näkynyt useaan otteeseen varikolla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *